Gå direkt till innehåll
Automationsingenjör Processindustri på Iris YH
Automationsingenjör Processindustri på Iris YH

Pressmeddelande -

Iris YH öppnar ansökan till nya utbildningarna och lanserar ny hemsida

Idag, 1 februari, öppnar Iris YH ansökan till den första omgången av två yrkeshögskoleutbildningar som båda heter Automationsingenjör Processindustri. Utbildningarna kommer att erbjudas i Stockholm, Sundsvall, Gävle och Malmö. Utbildningarna ryms under den nylanserade hemsidan, irisyh.se.

Två utbildningar som båda är Automationsingenjör med inriktning mot processindustri startar till hösten 2021. Utbildningarna är framtagna i nära samarbete med branschen på de olika studieorterna. Den ena utbildningen erbjuds i Stockholm och den andra erbjuds på flera orter - Sundsvall, Gävle och Malmö.

Utbildningarna är inriktade mot det framtida kompetensbehovet och yrkesroller som är en följd av ökad digitalisering och automatisering.

- Automation är en nyckel till framtidens industri. Med ett mer automatiserat samhälle är yrkesrollen en framtidssäker utbildning. Utbildningen till Automationsingenjör inom processindustrin vänder sig till problemlösare som vill vara med och skapa framtidens industri. Kanske har den sökande en bakgrund inom industrin och vill avancera eller så är den nyfiken på att byta bana till en bransch med mycket stora anställningsbehov, säger Martina Berg, affärsområdeschef Iris YH.

De nya utbildningarna är två år långa. Då ingår även längre LIA-perioder (Lärande i arbete) hos någon av de arbetsgivare som är knutna till respektive utbildning.

- Utbildningarna är framtagna för att leda till jobb som automationsingenjör inom processindustri. Yh-utbildningar brukar innebära att 90% av de som går utbildningen faktiskt hamnar i rätt yrke, säger Martina.

I samband med att ansökan öppnas lanseras även den nya skräddarsydda hemsidan.

Irisyh.se är skräddarsydd för Iris nya yrkeshögskoleverksamhet. På så sätt hoppas vi förenkla för webbesökaren utan att hen tappar kontakten till iris.se som visar Iris hela tjänsteutbud säger Malin Lindmark, marknadskoordinator.

Ansökan är öppen till den 7 maj. Läs mer om utbildningens innehåll, antagningskrav, yrkesutgångar med mera på irisyh.se. 

Ämnen

Taggar


Iris Iris historia börjar i slutet av 1800-talet då synskaderörelsen startade ett borstbinderi för att skapa arbetstillfällen för sina medlemmar. Det var början på en lång resa fylld av entreprenörskap, innovation och uppfinningsrikedom, alltid med fokus på individens förmåga istället för att se begränsningar.

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling och idag är Iris ett av Sveriges ledande utbildningsföretag med verksamhet på ett 50-tal orter i landet. Med den längsta erfarenheten inom utbildning, stödinsatser, jobbmatchning och anpassningar rustar Iris människor för dagens arbetsmarknad och öppnar dörrar till jobb och inkludering.

Tillsammans med systerföretaget Medlearn är Iris en del av Irisgruppen. Irisgruppen ägs till 9 procent av Synskadades stiftelse och till 91 procent av Intendia Group, en av Skandinaviens ledande utbildningskoncerner med verksamhet i Sverige och Norge. Intendia ägs i sin tur till 50 procent av Gunnar og Reidar Holst Legat, en allmännyttig stiftelse. Varje år får drygt 50 000 personer hjälp, genom utbildning eller olika typer av individuellt stöd, att realisera sina drömmar genom något av koncernens bolag.

Presskontakt

Ulrika Rattfeldt

Ulrika Rattfeldt

Presskontakt Marknadschef 010-516 23 53
Malin Lindmark

Malin Lindmark

Presskontakt Marknadskoordinator 010-516 20 13